2010/12/10

Bőrtáska


Az idei félév egyik feladata volt egy bőrtáska készítése. Az iskola biztosította alapanyagokból lehetett választani. A választáskor még tetszett, így kész állapotban viszont már kevésbé, az én kígyóbőr (vagy krokodil?) mintás bőr. A bélésként szolgáló piros kockás anyag szintén a suliból van, még ez illett legjobban a bőrömhöz.
A szabást mindenki maga végezte, egy előre kiadott szabásminta alapján, így abba nem sok beleszólásunk volt, hogy milyen is legyen a kész táska formája.
A varrás nem volt egyszerű feladat, mivel a csoport nagy része, idén ült először varrógép előtt, így voltam ezzel én is. Az iskolában található bőrvarrógépek pedig nem túl hallgató barátok, mivel nagyon gyorsak, bár a félév folyamán lassítottak valamelyest rajtuk, így is megesett párszor, hogy a kelleténél sebesebben, és sajnos gyakran nem a megfelelő irányba sikerült varrnunk :) A félév végére azonban többé-kevésbé sikerült megszoknunk a gépeket, és talán nekik is a mi bizonytalan mozdulatainkat.
A csoportunk által készített táskák főként a bőr színében, a bélés anyagában, és a táska fogójának rögzítési módjában különböztek egymástól. Az enyém, idő szűkében, igen egyszerűre sikeredett, egyszerű szegecsekkel és nagy ringlivel erősítettem a táska testéhez a fogóját.
Most pedig következzen két kép, egy kívülről, egy pedig belülről :)






xxx


0rshee

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése